4 Şubat 2011 Cuma

Akbabalar, Linç ve Defne Joy

Her kelimesine katılarak, tek kelimesine bile dokunmadan paylaşıyorum.
Kaynak: AhmetSelçuk     
 "    Ölen 32 yaşında gencecik bir kadın. Geride kalan 18 aylık bir bebek,üzgün bir koca ve gözü yaşlı bir anne. Normal insanlar yada düzeltiyorum ”insanlar” böyle durumlarda, geride kalanlara destek olur, aramızdan ayrılana ise saygı gösterir. Ama bir de akbabalar var. O kadar pis besleniyorlar ki; iğrenmemek elde değil. ”Ölü” ne demek? Artık bu dünyada olmayan biri demek. Kendini savunma şansı olmayan biri demek. Sadece saygı bekleyen, toprağın altında kalmış bir beden demek. Israrla söyledim,yine söylüyorum; ölene saygı göstericek kadar bile şerefiniz yok sizin! Şerefsiz insanlarsınız siz,çok şerefsiz hem de.
       Serdar Arseven diye bir adam var, ”ıksırıncaya,tıksırıncaya kadar” küfrettim yazısına. Öyle bir yazı yazmış ki Defne Joy Foster’la ilgili; ”ben insan değilim” diye haykırmış resmen. ”içki tüm kötülüklerin anası” demiş; biz annemizi seviyoruz. Lakin; Serdar Arseven’in annesini bile tanımadığından eminim. O…. Çocukları diye bir film yayınlanmıştı, eğer 2. filmi çekmeyi düşünürse yapımcılar Serdar Arseven ve Hıncal Uluç başrölü rahatlıkla oynayabilir diye düşünüyorum. Bakın, Serdar Arseven’in yazdıklarından bir kaç cümle;
Evinde öldüğü oğlanla o gece tanışmışlar…
Ve ilk geceden “oğlan evine” gitmişler!..
Türkiye laiktir laik kalacaaaaaaaaaaak!..”

        Böyle pislik adamların derdi, aslında Defne Joy falan değil. Bunların derdi; laiklik. Bunların derdi; Atatürk. Bunların derdi; baskı. Bunların derdi; yavşaklık! Defne Joy evli bir kadın olabilir, Dejne Joy barda tanıştığı bir adamın evine gitmiş olabilir, alkollü olabilir, yanlış yapmış olabilir. Lakin; Defne Joy’un evinde kocasıyla ne yaşadığından, birimizin bile en ufak bir bilgisi var mı? Belki zor bir evlilikti, belki de aldatılmıştı, belki başka sıkıntılar vardı. Defne Joy’un evinde ne yaşadığını bilmeden, hayatından bi haber olup, sırf alkol alıp,yeni tanıştığı bir adamın evine gitti diye, ölmüş bir kadını linç etmek ne kadar mantıklı? Yada sorumu düzeltiyorum; ne kadar insanca? Neyse Serdar Arseven denen adamın konusunu kapatıyorum,zaten hakkında çok şey yazmaya gerek bir insan değil bana göre.
        Hıncal Uluç var bir de. Bana göre dünden,bugüne hayatını incelediğinizde tam bir ahlaksızlık simgesi olan amca. Uyuşturucu partilerinde görülmüş,seks partilerinde görülmüş, 18 yaşında mankenlerle birlikte olmuş, medyada varolan gücünü kullanarak; gencecik kadınlarla birlikte olmuş, gazetecilikte her türlü rezilliği yaşamış, alkolün yakın dostu, kibirinden önünü göremeyen, kıçındaki kıllar ağarmış olmasına rağmen; halen saygı kelimesinin anlamını bilmeyen amca. Şimdi o amca diyor ki; ”Empati, mempati.. Hadi kendinizi İlker Yasin’in yerine koyun dostlarım..” Bizi boşver Hıncal amca, sen kendini Defne Joy’un kocasının yerine koy, emin ol ilk senin kendi yazından nefret ederdin. Neymiş? Evli bir kadın,bir çocuk annesi bir kadın, nasıl bekar bir adamın evine gidermiş? Sanane Hıncal amca? Zamanında kimse sana sordu mu, 18 yaşındaki kadınlarla birlikte olmak nasıl bir duygu diye? Ahlaktan yoksun adamların,ahlak dersi verdiği ülkedeyiz. Türkiye’deyiz. Hıncal Uluç ve Serdar Arseven denen adamlar, akbabalık ve linç felsefesiyle, karşısına çıkan tüm insanları ezen günümüz medyasının belki de yetiştirdiği en iyi akbabalardan, iki tanesidir.
       Tekrar söylüyorum; Defne Joy Foster çok sevdiğim veya hakkında çok fazla bilgimin olduğu bir insan değil. Ama bildiğim bir şey var; bu kadın henüz gencecik yaşında öldü ve geride gözü yaşlı bir koca,18 aylık bir bebek, gözü yaşlı bir aile bıraktı. İşte bu yüzden tek istediğim ölene ve geride bıraktıklarına azıcık saygı! Sızlatmayın kemiklerini, O genç kadının. İlk önce; ” kokain kullanmış,ondan ölmüş.” dediniz. Sonra; ”alkol almış, ondan ölmüş” dediniz. Her geçen gün yeni bir şeyler söylemeye devam ediyorsunuz. En azından ”insan” olduğunuzu belli etmek için; lütfen biraz susun! Lütfen hem ölene, hem geride bıraktıklarına huzur verin! Lütfen ama lütfen, binlerce kez lütfen toprağın altında kalan o bedene, azıcık ama azıcık saygı gösterin! "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder